Bak Red Velvet Cup Cakes met Cream Cheese Cream voor Moederdag

Bak Red Velvet Cup Cakes met Cream Cheese Cream voor Moederdag

De suikerzoete Red Velvet Cup Cakes met cream cheese frosting zien er geweldig uit en zijn perfect voor Moederdag, Valentijnsdag of een verjaardagscadeau. De verfrissende frosting cream gaat heerlijk samen met het vochtige rode muffinbeslag.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

Muffinbeslag

  • 150 g suiker
  • 150 g tarwebloem
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 2 el cacao
  • 1 el rode kleurstof
  • 1 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 blz. Vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Cupcakecrème

  • 80 g boter, zacht
  • 225 g roomkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 1 p. Vanillesuiker

Instructies

Muffinbeslag

  1. Gebruik een handmixer en klop de zachte boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig.
  2. Voeg het ei toe aan het botermengsel en mix op lage snelheid tot een gladde massa.
  3. In een aparte kom mengen de melk, azijn en kleurstof.
  4. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een andere kom.
  5. Voeg een derde van het bloemmengsel voorzichtig door de boter en de eierbasis.
  6. Roer het hele bloemmengsel er afwisselend door en het melkmengsel.
  7. Bekleed een muffinvorm met papieren muffinvormpjes en vul voor tweederde met het beslag.
  8. Bak de Red Velvet Muffins ongeveer 20-25 minuten op 190 graden.
  9. Laat de muffins afkoelen en schraap wat van het muffinbeslag in het midden voor de topping.

Cupcake Frostingcreme

  1. Zachte boter met poedersuiker en vanillesuiker met een Klop in de mixer tot romig.
  2. Voeg de dubbele roomkaas toe en klop alles tot een glad glazuur .
  3. Maak een spuitzak klaar, steek er een sterretje in en bedek met het glazuur üllen.
  4. Spuit

  5. Grijs op de muffins en garneer met de muffinkruimels.

Keukengerei

  • kom
  • handmixer
  • muffinvorm
  • muffinpapieren bekers
  • spuitzak
  • keukenweegschaal

Nieuwste recepten