Bladerdeegzakjes met ananas – Krokant bladerdeeg

Bladerdeegzakjes met ananas – Krokant bladerdeeg

Een heerlijk dessert gemaakt van ananasschijfjes in bladerdeeg. Dit dessert is gemaakt met slechts 2 ingrediënten. De ananasschijven worden in bladerdeeg gewikkeld en in knapperige bladerdeegzakjes gebakken. Geserveerd met een bolletje ijs, kunnen geliefden thuis worden verwend met dit eenvoudige maar erg mooie gebak.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 850 g ananas-ananasringen uit blik
  • 500 g bladerdeegrol
  • 1 ei, om te bestrijken
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de ananas uit in een vergiet en laat ze drogen op keukenpapier.
  • Strooi kaneel over het fruit, als je wilt.
  • Rol het bladerdeeg dun uit.
  • Snijd in lange reepjes van 10-15 mm breed.
  • Wikkel het deeg rond de ananasringen.
  • Rijg de reepjes door de gaatjes in de ringen.
  • Trek de deegreepjes uit elkaar zodat er een kleine opening tussen de reepjes zit.
  • Plaats de ananas op een bakplaat.
  • Smeer de bladerdeegzakjes in met losgeklopt ei.
  • Bak in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.
  • Keukengerei

    • mes
    • zeef
    • bakpapier
    • keukenborstel
    • kom

    Nieuwste recepten