Cheesecake dessert in een glas met aardbeien en rabarber

Cheesecake dessert in een glas met aardbeien en rabarber

Cheesecake dessert in een glas smaakt erg fruitig en is helemaal romig. De krokante cantucchini zijn gelaagd in een glas met aardbeien en rabarbercompote. Daartussen zit de cheesecake laag gemaakt van roomkaas, room en skyr yoghurt.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

Biscuitbasis

  • 80 g cantuccini
  • 25 g boter

Room

  • ½ citroen
  • 50 g skyr yoghurt
  • 150 g roomkaas 1 el suiker
  • 100 g slagroom

Rabarbercompote met aardbeien

  • 130 g rabarber
  • 130 g aardbeien
  • 30 g suiker
  • 30 ml water
  • ½ tl citroensap

Instructies

Biscuitlaag

  1. Prak de Cantuccini-koekjes fijn in een blender.
  2. Smelt de boter en meng goed met de kruimels.
  3. Smeer het koekjesmengsel op de bodem van de 4 glazen en druk lichtjes aan.
  4. Plaats de glazen erin 15 minuten in de koelkast .

Cream

  1. Spoel de citroen in heet water, rasp de schil fijn en pers het sap eruit.
  2. Meng de Skyr-yoghurt en roomkaas goed.
  3. Roer de suiker, het citroensap en citroenschil.
  4. Sla de room stijf en spatel hem door de roomkaas .
  5. Verdeel de room over de biscuitlaag in de glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Rabarbercompote met aardbeien

  1. Reinig de aardbeien en snij in kleine stukjes.
  2. Was de rabarber, schil en snij in kleine stukjes.
  3. Kook de rabarber in een pan met water, suiker en citroensap voor ongeveer 5-10 minuten.
  4. Voeg de aardbeien toe en laat nog 5 minuten sudderen minuten.
  5. Laat de rabarbercompote met aardbeien afkoelen en bedek de room.
  6. dessert wo t Serveer gekoeld met rabarbercompote en aardbeien.

Keukengerei

  • Blender
  • Kom
  • Dessertpotten
  • Citruspers
  • Citrusrasp
  • Handblender
  • Lepel
  • Mes
  • Pot

Nieuwste recepten