Franse ratatouille peperpan met kappertjes

Franse ratatouille peperpan met kappertjes

Ratatouille peperpan is een klassiek Frans groentegerecht. Zeer aromatisch, pikant en gezond met knoflook en chili, het gerecht kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 pot kappertjes
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • basilicum, naar smaak Any
  • chili peper, optioneel

Instructies

  1. Schild en snipper de ui.
  2. Schil en plet het teentje knoflook.
  3. Snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Snijd de chilipepers.
  5. Bak de uien en paprika’s in olijfolie.
  6. Voeg de knoflook toe en chili
  7. Kruid met peper en zout en bak alles kort.
  8. Voeg als laatste de kappertjes toe.
  9. Gooi de ratatouille peperpan met basilicum en serveer.

Keukengerei

  • mes
  • snijplank
  • pan
  • menglepel

Nieuwste recepten