Gebakken pasta met ham en kaas

Gebakken pasta met ham en kaas

Deze braadpan is een uitkomst voor die dagen dat je niet veel tijd hebt om te koken. Noedels hoeven niet van tevoren gekookt te worden. Giet het ham-eimengsel erover, bestrooi met kaas en wacht tot de oven de rest doet.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 250 g pasta
  • 250 g ham
  • Kruiden, naar smaak
  • 2 eieren
  • Zout, naar smaak
  • Specerijen, naar keuze
  • Gedroogde knoflook, naar smaak
  • 300 ml melk
  • 300 ml water
  • 150 g harde kaas

Instructies

  • Smeer een diepe braadpan in met boter.
  • Plaats ongekookte pasta.
  • Snijd het spek in blokjes en verdeel over de pasta.
  • Besprenkel met gehakte kruiden.
  • Kluts in een kom eieren, zout, kruiden en knoflook met een garde bij elkaar.
  • Giet het water en de melk erbij en meng opnieuw.
  • Giet het eimengsel over de pasta en ham.
  • Bestrooi met geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200° C en bak voor 40 minuten Plaats in de oven voor een paar minuten.
  • Verwijder het aluminiumfolie na 40 minuten.
  • Bak de pastaschotel nog 10-15 minuten tot de kaas een mooi bruin korstje vormt.
  • Keukengerei

    • Braadpan
    • Mes
    • Snijplank
    • Kom
    • Whisk
    • Tin foil

    Nieuwste recepten