Gegrilde champignons met knoflook en zure room

Gegrilde champignons met knoflook en zure room

Gegrilde champignons zijn een ware traktatie voor alle liefhebbers van champignons. De champignons zijn gemarineerd in knoflook en zure room. Met dit recept zijn de paddenstoelen niet alleen sappig, maar ook bijzonder lekker en geurig.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g zure room
  • 5-6 teentjes knoflook
  • 1 kg champignons
  • Zout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak

Instructies

  1. Smelt de boter in een waterbad.
  2. Pers de knoflook door een knoflookpers.
  3. Meng de boter met de zure room, zout, peper en knoflook.
  4. Giet de marinade over de champignons en meng door elkaar.
  5. Laat de champignons anderhalf tot twee uur in de marinade liggen in de koelkast.
  6. Steek de champignons op spiesjes en rooster ze op de grill tot ze bruin zijn.

Keukengerei

  • pot
  • bowl
  • knoflookpers
  • spiesjes

Nieuwste recepten