Heerlijke aardappelpuree met gekookte eieren en groene uien

Heerlijke aardappelpuree met gekookte eieren en groene uien

Zeer eenvoudig recept voor aardappelpuree dat verandert in een smaakvol bijgerecht. De aardappelpuree wordt afgerond met melk en subtiel uitgebalanceerd met gekookte eieren en lente-uitjes. Verse groene sla smaakt heerlijk bij deze heerlijke puree.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • Zout, naar smaak
  • 3 eieren
  • 3 el melk, of room
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Boter, naar smaak
  • Lente-ui, naar smaak
  • Peterselie, naar smaak
  • ik

Instructies

  1. Schil en was de aardappelen.
  2. Plaats in een pan met gezouten water.
  3. Ongeveer. Kook 20-25 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Laat het water af.
  5. Maak de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
  6. Kook de eieren 10 minuten in een andere pan.
  7. Schil, schil en hak fijn.
  8. Spoel de eieren lente-uitjes en schud droog
  9. Snijd de uien heel fijn.
  10. Voeg de eieren en lente-uitjes toe aan de puree en meng goed.
  11. Laat het ongeveer 5-10 minuten trekken.
  12. Roer de melk door de puree.
  13. Smaak op smaak met zout en peper.
  14. Aardappelpuree met Doe de eieren in een diepe serveerschaal.
  15. Garneer desgewenst met gehakte peterselie en serveer met boter.

Keukengerei

  • keukenweegschaal
  • tafellepel
  • mes
  • groenteschiller
  • snijplank
  • stewpot
  • aardappelstamper
  • diepe serveerschaal

Nieuwste recepten