Horchata rijstdrank met melk, kaneel en vanille

Horchata rijstdrank met melk

Iedereen moet deze heerlijke, traditionele Spaanse frisdrank zeker eens proberen, die doet denken aan plantaardige melk. De Mexicaanse versie van horchata wordt bereid met rijst en op smaak gebracht met aromatische kaneel.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 240g langkorrelige witte rijst
  • 2 kaneelstokjes
  • 960ml water
  • 360ml melk
  • 2 tl vanille extract
  • 70-100g suiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Instructies

  • Plaats de rijst en kaneelstokjes in de blender.
  • Voeg de helft van het water toe.
  • Schil 2 minuten.
  • Zowel de rijst als de kaneel moeten fijngemalen worden.
  • Giet het resterende water in de kom .
  • Mix nog 2 minuten.
  • Giet het mengsel in een kan.
  • Dek af en laat een nacht op kamertemperatuur staan.
  • Giet het rijstmengsel door een fijne zeef.
  • Voeg de melk, het vanille-extract en de suiker naar smaak toe.
  • Meng het mengsel goed.
  • Serveer de horchata met ijsblokjes en bestrooi met kaneel.
  • Keukengerei

    • blender
    • karaf
    • fijnzeef

    Nieuwste recepten