Kaiserschmarrn met warme kersen en poedersuiker

Kaiserschmarrn met warme kersen en poedersuiker

Kaiserschmarrn is een hemels dessert dat voornamelijk wordt gemaakt van eieren, meel en suiker. Het is een luchtige pannenkoek die na het bakken in de pan in stukjes wordt gescheurd. Geserveerd met warme kersen, smaakt het heerlijk als ontbijt of als dessert.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 375 ml melk
  • 6 eieren
  • 40 g suiker
  • 3 el geklaarde boter
  • 400 g zure kersen
  • 500 ml kersensap
  • 20 g maïzena
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ½ kaneelstokje
  • 1 el poedersuiker, voor serveren

Instructies

  1. Meng de bloem, vanillesuiker en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  2. Meng de melk en de eidooiers apart in een kom.
  3. Giet het melkmengsel beetje bij beetje in het kuiltje en roer met een garde tot een glad deeg.
  4. Laat het deeg zwellen ongeveer 30 minuten, afgedekt.
  5. Sla de eiwitten met het zout stijf.
  6. Zeef de suiker erdoor en mix tot de eiwitten glanzend zijn.
  7. Voeg de eiwitten door het beslag.
  8. Verhit de geklaarde boter erdoor een pan.
  9. Verlaag het vuur en giet het beslag in de pan.
  10. Bak de Kaiserschmarrn een paar minuten lichtbruin.
  11. Gebruik een spatel om in vier delen te verdelen en keer om.
  12. Bak de Kaiserschmarrn nog een keer enkele minuten en scheur in stukjes met een vork.
  13. Voor de kersensaus: zure kersen, kersensap, vanillesuiker en kaneelstokje in een steelpan en laat 5 minuten sudderen.
  14. Roer de maizena met een beetje water tot een gladde massa.
  15. Verwijder het kaneelstokje uit de kersensaus.
  16. Roer de gemengde maizena er met een garde door tot er geen klontjes meer zijn.
  17. Den Serveer Kaiserschmarrn met warme kersen en poedersuiker.

Keukengerei

  • bowl
  • whisk
  • pan
  • spatula
  • fork
  • pot
  • bowl
  • spoon

Tip

Je kunt het warm houden in de oven op 60 graden als je een grotere portie wilt bakken.

Nieuwste recepten