Kipspiesjes gemarineerd in karnemelk, ui en knoflook

Kipspiesjes gemarineerd in karnemelk

Kipspiesjes in een smaakvolle marinade van karnemelk, uien en knoflook smaken bijzonder lekker van de grill. Een eenvoudig recept waarbij de kipfilet zeer mals en smaakvol is.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el plantaardige olie
  • Zout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Kruiden, naar smaak
  • 500ml karnemelk
  • 1,5kg kipfiletfilet

Instructies

  1. Snijd de uien in ringen.
  2. Snijd de kipfilets in hapklare stukjes en doe ze in een kom.
  3. Pers de knoflook door de pers.
  4. Kruid op smaak met zout, peper, kruiden, ui en knoflook.
  5. Voeg de karnemelk en olie toe en meng goed.
  6. Laat het vlees op kamertemperatuur.
  7. Na ongeveer 25 minuten kunnen de kipspiesjes op de grill of in de oven worden bereid.

Keukengerei

  • mes
  • snijplank
  • bowl
  • bbq spiesjes
  • bbq

Tip

Je kunt deze marinade gebruiken om kippendijen, kippenvleugels of kipfilet in te pekelen.

Nieuwste recepten