Kipvleugeltjes in karamel, sojasaus en biermarinade

Kipvleugeltjes in karamel

De kippenvleugels worden gebakken in karamel en krijgen een heel mooi goudbruin korstje. Knoflook, bier en sojasaus geven een individuele smaak en een geweldig aroma.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 4 el suiker
  • 5 chicken wings
  • 1 teentje knoflook
  • 70ml sojasaus
  • 0.5l bier

Instructies

– Bak 5 minuten.

  • Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pan met de kippenvleugels.
  • Doe het deksel op de pan en kook de kippenvleugels verder op laag vuur, draai ze regelmatig.
  • Na ongeveer 20-30 minuten, giet het bier in de pan.
  • Roer goed en laat onafgedekt nog 10-15 minuten op laag vuur sudderen.
  • Voeg de sojasaus toe, roer en wacht tot het bier bijna volledig is verdampt.
  • Keukengerei

    • pan met deksel
    • keukentang
    • menglepel

    Tip

    De kippenvleugels kunnen worden geserveerd met rijst of noedels.

    Nieuwste recepten