Lichte rabarbercake van zanddeeg met vanillepudding

Lichte rabarbercake van zanddeeg met vanillepudding

De rabarbercake van zanddeeg is gewoon heerlijk met een heerlijk romige vanillepudding. De zure stukjes rabarber vullen de taart perfect aan.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

Zanddeeg

  • 125 g boter, koud
  • 250 g bloem
  • 75 g poedersuiker
  • 1 ei

Vulling

  • 1 p. Custardpoeder
  • 2 el rietsuiker
  • 500 ml melk
  • 300 g rabarber

Instructies

Kneed het zanddeeg

  1. Kneed de ingrediënten voor het zanddeeg tot een glad deeg.
  2. Smeer een taartvorm in met een beetje boter en bekleed deze met het zanddeeg.
  3. Trek de rand van het deeg omhoog en prik de bodem in met een vork.
  4. Zet het blik in de Zet in de koelkast.

Bereid de taart voor

  1. Bereid de vanillepudding volgens de instructies op de verpakking en laat afgedekt afkoelen.
  2. Was en snijd de rabarber in kleine stukjes stukken.
  3. Leg de pudding plat op het deeg en verdeel de rabarber over de pudding.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de taart 40-45 minuten.
  5. Geniet van de rabarbertaart buiten met koffie of een kopje thee .

Keukengerei

  • Tartpan
  • Bowl
  • Handmixer
  • Fork
  • Pot
  • Whisk
  • Mes
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal

Tip

Bewerk het zanddeeg snel want het houdt niet van hitte! Rabarber gaat heel goed samen met aardbeien!

Nieuwste recepten