Omelet met tomaten, basilicum en fetakaas

Omelet met tomaten

Er zijn veel variaties op omeletten. Dit recept combineert eieren met kaas en tomaten. De omelet is luchtig en licht van smaak en ideaal als ontbijt, tussendoortje of licht diner.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • plantaardige olie, naar smaak
  • 8 basilicumblaadjes
  • 20 g fetakaas
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • zout, naar smaak

Instructies

  1. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit wat plantaardige olie in een pan.
  3. Voeg de tomaten toe, bak ze ongeveer 5 minuten al roerend.
  4. Snijd de basilicum fijn.
  5. Verkruimel of snij de fetakaas.
  6. Basilicum en feta Voeg de kaas toe aan de pan met de tomaten.
  7. Summer een beetje en plaats op een bord.
  8. Doe de eieren in een kom en klop ze lichtjes met een vork.
  9. Voeg de melk en het zout toe.
  10. Meng nogmaals goed .
  11. Giet het eiermengsel in de verwarmde pan.
  12. Als de bodem lichtbruin is, voeg je de feta en tomaten toe.
  13. Ga door met het koken van de omelet onder het gesloten deksel tot de bovenkant van de omelet gaar is.
  14. Garner de omelet met basilicum en warm genieten.

Keukengerei

  • mes
  • snijplank
  • pan met deksel
  • kom
  • vork
  • menglepel

Nieuwste recepten