Pittige courgette met kipvulling in de oven

Pittige courgette met kipvulling in de oven

De populaire tuingroente wordt in dit recept bereid met een pittige tomatensaus en kip. Knoflook en Italiaanse kruiden maken de gevulde courgette zeer aromatisch en de Parmezaanse kaas en mozzarella zorgen voor een zeer mooie kaaskorst.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 3 courgette
  • 2 el plantaardige olie
  • 350 g kipfilet
  • ¹⁄₄ tl Italiaanse kruiden
  • ¹⁄₄ tl knoflookpoeder
  • ¹⁄₄ tl zout
  • ¹⁄₄ tl peper
  • 150 ml tomatensaus
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 70 g mozzarella

Instructies

  1. Haal de courgettes in de lengte doormidden.
  2. Ga met een lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Plaats de courgettes in een braadpan en bestrijk ze met de helft van de olie.
  4. Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
  5. Bereid intussen de vulling: Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  6. Verhit de rest van de olie in een pan.
  7. Plaats de kip in de pan en breng op smaak met de kruiden, knoflook, zout en peper.
  8. Bak op middelhoog vuur gedurende ongeveer 8-10 minuten, onder voortdurend roeren, tot de kip gaar is.
  9. Voeg de tomatensaus toe, meng en kook nog 2 minuten.
  10. Vul de courgettes met het voorbereide mengsel .
  11. Met geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella Bestrooi.
  12. Plaats de courgettes en kip nog 5-10 minuten in de oven en bak af.

Keukengerei

  • mes
  • snijplank
  • lepel
  • braadpan
  • pan
  • klopper spatel

Nieuwste recepten