Sappige rabarbercake met een lichte meringue topping op zanddeeg

Sappige rabarbercake met een lichte meringue topping op zanddeeg

De rabarbercake is ongelooflijk sappig en met de luchtige meringue-topping is hij knapperig en romig en heerlijk. De heerlijke combinatie van zoet en zuur inspireert gewoon iedereen die van deze fruitige en zure traktatie van rabarbercake houdt.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

Deeg

  • 175 g boter, zacht, in stukjes
  • 125 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 4 el melk
  • 500 g bloem
  • 1 st. Bakpoeder
  • ¼ tl zout

Vulling

  • 6 rabarberstelen
  • 100 g suiker

Meringue

  • 3 eiwit
  • ¼ tl citroensap, bijv. citroenconcentraat
  • 1,5 el suiker

Instructies

  1. Was, schil en snij de rabarber in kleine stukjes.
  2. Voeg de suiker toe en laat 1 uur staan om overtollig sap te laten ontsnappen.
  3. Meng de eidooiers, voeg de suiker en een snufje zout toe en ga verder kloppen.
  4. Vier in Meng het bakpoeder en meng met de boter in een keukenmachine.
  5. Roer het bloem-boter mengsel door het eidooier-suiker mengsel.
  6. Roer de melk erdoor.
  7. Kneed het deeg samen, vorm tot een bal en wikkel in huishoudfolie in de plaats in de koelkast.
  8. Smeer een springvorm in met boter.
  9. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit met een deegroller en leg in de bakvorm.
  10. Laat het deeg uitlekken rabarberstukjes in een zeef en over het deeg verdelen.
  11. Plaats de rabarbercake in de Bake in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende ongeveer 20 minuten.
  12. Sla de eiwitten met citroensap luchtig en bestrooi ze geleidelijk met de suiker .
  13. Smeer na 20 minuten baktijd het meringuemengsel over de hete cake Trek met de achterkant van een lepel kleine pieken meringue omhoog.
  14. Bak de rabarbercake nog 25 minuten.

Keukengerei

  • mes
  • snijplank
  • bowl
  • foodprocessor
  • handmixer
  • springvorm
  • roller
  • strainer
  • spoon

Nieuwste recepten