Visburger met tonijnpasteitjes, sla en tomaten

Visburger met tonijnpasteitjes

De huisgemaakte visburgers zijn zeer eenvoudig en snel te bereiden en concurreren serieus met fastfoodrestaurants. Met deze visburger van tonijn, belegd met sla, tomaten en uien, komt er eens wat anders op tafel.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 400g tonijn uit blik
  • 1 bieslook
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 3⁄4 kopje paneermeel
  • 1 el peterselie, gedroogd
  • ¹⁄₂ tl zout
  • ¹⁄₂ tl zwarte peper
  • 1 tl paprika
  • 2 eieren
  • 4 burgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 slablaadjes

Instructies

  1. Prak de tonijn met een vork.
  2. Snijd de bieslook en knoflook fijn en voeg toe aan de tonijn.
  3. Voeg 1 eetlepel olijfolie, paneermeel, peterselie, zout, peper, paprika en losgeklopte eieren toe en meng goed.
  4. Van het mengsel, maak 4 gehaktballen Shape.
  5. Bak de gehaktballen in een pan met olie op middelhoog vuur, ongeveer 3-5 minuten aan elke kant, tot ze bruin zijn.
  6. Snijd het hamburgerbroodje in de lengte doormidden.
  7. Snijd de tomaten en uien in ringen.
  8. Plaats de slablaadjes op de onderste helften van de broodjes.
  9. Leg de gehaktballen, tomaten en uien erop en dek af met de andere helften van het broodje.

Keukengerei

  • fork
  • bowl
  • garde
  • pan
  • spatula
  • knife
  • snijplank

Nieuwste recepten