Voedzame Shkembe Chorba-soep – Bulgaarse penssoep

Voedzame Shkembe Chorba-soep – Bulgaarse penssoep

Dit is een zeer voedzame en populaire soep in Bulgarije, gemaakt van rundermaag (pens). De toevoeging van de melk geeft de rijke bouillon een romige smaak. Rode wijnazijn en kruiden als paprika, chili, zwarte peper en knoflook zorgen voor een lekkere oppepper. In Bulgarije staat deze soep ook bekend als een uitstekende “katerkuur” na een avondje drinken!

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

  • 500 g pens
  • 4-5 l water
  • 250 ml plantaardige olie
  • 750 ml melk
  • 2 el zout
  • 3 tl zoete paprikapoeder, gemalen
  • 2 el zwarte peper
  • 2 el chilipoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 120 ml rode wijnazijn

Instructies

  • Spoel de pens grondig, doe in een pan en giet er water over.
  • Breng de inhoud aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder het vlees met een schuimspaan en giet de bouillon af.
  • Zet de pens terug in de Plaats de pan en dek de pens volledig af met vers water.
  • Kook de inhoud opnieuw en laat ongeveer 3-4 uur op laag vuur sudderen.
  • Voeg zo nodig een beetje water toe zodat de pens altijd helemaal onder staat met water.
  • De Verwijder de gekookte pens en snij in kleine stukjes.
  • Doe het vlees terug in de pensbouillon.
  • Voeg olie, melk, zout, paprika, zwarte peper, chili toe.
  • Snijd de knoflook fijn en voeg het ook toe.
  • Alles samen nog 20 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg vlak voor het opdienen de rode wijnazijn toe aan de soep en roer.
  • Serveer de penssoep.
  • Keukengerei

    • pan
    • skimmer
    • knife
    • board

    Nieuwste recepten