Zanddeeggalettes met aardbeien en rabarber

Zanddeeggalettes met aardbeien en rabarber

Galettes van zanddeeg met aardbeien en rabarber smaken fruitig en fris. De razendsnelle fruitcake in het voorjaar en de zomer is snel en eenvoudig te bereiden. De heerlijke fruitige galettes smaken heerlijk bij ijs.

Beoordeel dit recept a.u.b.

5 sterren uit 5 stemmen

Ingrediënten

Deeg

  • 300 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 30 g suiker
  • 150 g boter, koud
  • 100 ml water, heel koud

Vulling

  • 1 stengel rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 3 el suiker
  • 2 pakje vanillesuiker
  • 2 el maizena

Instructies

  1. Meng de bloem met het zout en de suiker.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed deze door het bloemmengsel.
  3. Kneed het water beetje bij beetje door het deeg tot het deeg niet meer aan je handen plakt.
  4. Den Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 1,5-2 uur in de koelkast.
  5. Was de aardbeien en rabarber en snij in kleine stukjes.
  6. Meng de suiker, vanillesuiker en maizena en breng aan de kook in een steelpan.
  7. Snijd het deeg doormidden en rol uit in een cirkel op een met bloem bestoven werkvlak.
  8. Smeer het rabarber-aardbeienmengsel over het deeg, laat een rand van ongeveer 3-4 cm vrij.
  9. Vouw de rand van het deeg naar binnen en bak de galettes ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Keukengerei

  • keukenmachine
  • mes
  • kom
  • huishoudfolie
  • pot
  • menglepel
  • deegroller

Tip

Laat de galettes afkoelen en bestuif met poedersuiker of serveer warm met een bolletje ijs.

Nieuwste recepten